RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Двері відчинені: в АП відреагували на скасування зустрічі Порошенка з УПЦ (МП)

Архієреї УПЦ (МП) знайшли відмовку для того, щоб скасувати зустріч із президентом України Петром Порошенко.

Про це йдеться у заяві Адміністрації президента, яку оприлюднив спікер глави держави Святослав Цеголко на своїй сторінці у Facebook.

У заяві йдеться, що Порошенко, "прагнучи єдності Української церкви", кілька тижнів тому запросив архієреїв УПЦ (МП) на зустріч в Українському домі.

"Але той, хто не хоче результату, шукає причин для відмови. Так і велика частина архієреїв УПЦ (МП) почала шукати пояснення, щоб не прийти на зустріч: мовляв, місце не підходить", - заявили в АП.

Там зазначили, що ані "мова ультимативних вимог, ані проведення засідання Синоду за сценарієм, вірогідно, надісланим із Москви", не здатні зірвати процес створення Української помісної православної церкви.

"Цей процес підтримує абсолютна більшість громадян нашої держави. Тому іти проти волі власного народу – це очевидно шлях в нікуди", - йдеться у заяві.

В АП резюмували, що президент України "готовий до діалогу", а "двері Українського дому залишаються відкритими".

Як повідомляв "Апостроф", 13 листопада повинна була відбутися зустріч Порошенко і представників УПЦ (МП). Однак церковники відмовилися зустрічатися де-небудь крім Києво-Печерської Лаври.