RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Реванш "русского мира": адвокат озвучив тривожний сценарій

Незважаючи на значне зменшення ресурсів "русского мира" в Україні, його реванш цілком можливий через дестабілізацію ситуації в країні.

Про це "Апострофу" розповів адвокат сімей героїв Небесної сотні Маркіян Галабала.

"До реваншу я ставлюся абсолютно… реально. З одного боку, ми розуміємо, що за відсутності зараз в українському суспільстві тієї частини, яка перебуває під окупацією Росії на Донбасі та в Криму, ресурс "русского мира" у країні значно зменшився. Водночас будь-які суспільні відносини доволі непередбачувані", - зазначив він.

За словами Галабала, проросійська меншість навряд чи зможе отримати владу, проте вона може дестабілізувати ситуацію, що призведе до непередбачуваних наслідків.

"Так, сьогодні ми доволі впевнені у своїх силах і знаємо, що проєвропейські настрої в Україні доволі сильні. Але ніколи не можна виключати того фактору, що певна активна меншість, в тому числі проросійська, зробить щось таке, що ситуація розвернеться на 180 градусів. Безумовно, вони не отримають миттєво контроль над органами державної влади, наприклад, тією ж Верховною Радою, через вибори. Але вони можуть дестабілізувати ситуацію настільки, що почнеться якась незворотна реакція, броунівський рух, і тоді шляхом керованого хаосу ситуація може прийти до того, що можна називати реваншем", - резюмував адвокат.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Розслідування злочинів проти Майдану: мало.