RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Нардепи відкликають підписи на підтримку голови ДАБІ Кудрявцева

Народні депутати масово відкликають свої підписи під зверненням до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана нібито на підтримку голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексія Кудрявцева, заявляючи що їх зібрали за допомогою обману.

Про це повідомив на своїй офіційній сторінці в Facebook народний депутат Геннадій Ткачук.

"Я свій підпис (як і багато моїх колег, а інші це зроблять, коли розберуться в суті справи, я впевнений) - відкликав. Оскільки був і залишаюся послідовним борцем з корупцією! І ті, хто вважає "імітацію депутатської підтримки" своєю останньою надією уникнути відповідальності перед законом - сподіваюся, найближчим часом пошкодують про те, що своїми негідними витівками тільки привернули до себе увагу ще й депутатського корпусу", завив Ткачук.

За його словами, підписи збиралися в ніч ухвалення бюджету нібито на "підтримку реформ" в ДАБІ і він і його колеги не зрозуміли до кінця, що їх використовують.

"В ту "бюджетну ніч" до мене підійшов мій колега-депутат (ім'я якого я не хочу зараз називати, нехай це залишиться на його совісті) і попросив мене поставити підпис під колективним листом "на підтримку реформ" в ДАБІ. Пізніше виявилося що це був лист, який Кудрявцев, вже перебуваючи в той час під пильною увагою Генпрокуратури, видавав в ЗМІ за лист на свою підтримку.

Пізніше звернення до прем'єр-міністра 150 депутатів "на підтримку Кудрявцева" було надруковано низкою ЗМІ і на офіційній сторінці ДАБІ.

Нагадаємо, що минулого тижня з'явилося також "звернення забудовників" на підтримку Олексія Кудрявцева, яке також було спростовано "підписантами" серед яких, крім відомих компаній виявилися також і особи, які перебувають під слідством.

Як виявилося, добре відомі на ринку нерухомості проблемні забудовники сховалися за іменами підставних директорів. Зокрема, серед забудовників, які підтримали реформу ДАБІ і Кудрявцева особисто, були виявлені компанії Войцеховського ( "Мегаполісбуд" і "Техенерго").

Інші компанії, такі як "Укрбудінвест", "Добробут", "Мітбуд" також фігурують на сайті Асоціації допомоги постраждалим інвесторам, як проблемні забудовники, проти яких йдуть активні судові процеси, або акціонери яких знаходяться в розшуку.