RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Названа головна причина введення воєнного стану в Україні

Президент України Петро Порошенко заявив, що необхідність введення воєнного стану в країні була викликана загрозою широкомасштабної наземної агресії з боку Росії.

Про це повідомляє "Українська правда".

За словами глави держави, влада зобов'язана була забезпечити законодавчо право українських військових дати відсіч можливій широкомасштабній агресії РФ. Він також додав, що за даними розвідки, кількість російських танків, розташованих уздовж нашого кордону, зросла втричі.

У джерелі зазначили, що термін дії воєнного стану в 10 областях України закінчиться 26 грудня і може бути далі продовжений лише за погодженням Верховної Ради.

"Про термін дії, в законі, яким затверджено указ президента - це 30 днів. Термін дії буде припинено, наскільки я розумію, 26 грудня. Коли я робив звернень, там стояла інша дата, але зараз - 26 грудня. Тому і вступив в силу режим воєнного часу з 26 листопада", - сказав глава держави.

Крім цього, Порошенко запевнив, що президент не зможе без рішення парламенту продовжити дію воєнного стану на невизначений термін.

Нагадаємо, в Раді національної безпеки і оборони України пояснили про воєнний стан, вказавши термін дії і території, на які воно буде поширюватися.

Як повідомляв "Апостроф", в окупованому Росії Криму помітили берегові ракетні комплекси.