RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Захід усвідомив божевільну загрозу: генерал висловився про наслідки "морського бою" на Азові для Росії

Якщо Росія не поверне катери і буксир, які атакувала на Азовському морі, Україні, тоді повинні бути введені відповідні санкції, адже ситуація стосується і Заходу.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів експерт з питань безпеки, ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан.

"Якщо буде згуртована єдина позиція Європейського Союзу, НАТО і США, то ескалації на Азовському морі не буде, оскільки ми зараз не можемо вести там будь-які бойові дії. Зрештою, ситуація повинна завершитися тим, що катери і буксир повинні бути повернуті українській стороні і слідувати в тому напрямку, куди вони йшли", - заявив він.

Однак якщо РФ не захоче віддавати їх назад, сказав Богдан, в такому випадку повинні бути введені відповідні санкції, тому що це вже стосується не тільки України.

"І я хотів би нагадати про заяву Держдепу США, що Україна є центром геополітичної боротьби за майбутнє Європи. Якщо декларуються такі речі, то за цими словами повинні бути дії. Це вселяє в нас надію в те, що на Заході є розуміння божевільної загрози, яку несуть агресивні дії Росії щодо її сусідів ", - зазначив експерт.

Також він підкреслив, що після України можуть бути країни Балтії, Центральна Європа тощо.

"Це зрозуміло людині, яка більш-менш розбирається в стратегії і, особливо, історії Росії як такої, починаючи з Московії і закінчуючи Радянським Союзом і путінською Росією", - заявив генерал-лейтенант Василь Богдан.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "Є тільки один варіант звільнення наших кораблів, захоплених росіянами - генерал".