RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

ГПУ викликала Авакова на допит: стало відомо, чому

Генеральна прокуратура направила повістку на допит міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у справі про можливий замах на колишнього президента України Віктора Януковича в 2014 році.

Про повідомив начальник департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк, передає theБабель.

За інформацією джерел, допит має відбутися 13 грудня. Це вже не перший виклик на допит глави МВС.

У той же час прес-секретар Арсена Авакова Наталія Стативко повідомила, що офіційно поки невідомо про виклик на допит. За її словами, якщо дійсно прийде повістка, то міністр прийде на допит.

"Міністр і міністерство ніколи не відмовлялося. Міністр уже давав свідчення з приводу кримінальної справи за держзраді колишнього президента, думаю, що і зараз все буде зроблено максимально відкрито", - сказала вона.

У той же час адвокат Януковича Ігор Федоренко повідомив, що захист вже підготувала клопотання, щоб їх запросили на допит Авакова в прокуратуру.

За його словами, вони будуть представляти як Віктора Януковича, так і одного з охоронців екс-президента - полковника Дмитра Іванцова, який офіційно визнаний потерпілим. На суді про державну зраду Януковича Іванцов і його колеги розповідали, що по дорозі до Харкова 22 лютого 2014 року в його машину стріляли, куля потрапила в магазин з патронами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що екс-президента України Віктора Януковича можуть вивезти з РФ на лікування до Ізраїлю.