RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У США озвучили варіант з витонченим виходом Росії з Донбасу

Ситуація на Донбасі повинна перейти під контроль міжнародних миротворчих сил, щоб Росія могла спокійно піти з Донбасу.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив колишній посол США в Україні Вільям Тейлор.

На його думку, Росія вже усвідомила, що рішення "почати війну на Донбасі тепер здається помилкою" і що втрати від цього вторгнення значно перевищують вигоду.

"Я думаю, що росіяни можуть шукати виходи з Донбасу, і, мабуть, це прийнятний для них шлях", - говорить він.

У цьому контексті дипломат зазначає, що миротворча операція могла б задовольнити Москву.

"Російським виправданням вторгнення на Донбас був "захист російськомовних". Якби міжнародні миротворчі сили взяли під контроль весь Донбас, включаючи українсько-російський кордон, вони могли б забезпечити безпеку для всіх українців на Донбасі", - переконаний Тейлор.

Він вважає, що для того, щоб Росія забрала своїх людей з Донбасу, потрібна буде тимчасова міжнародна адміністрація, яка візьме на себе відповідальність за поліцію, суди, комунальні послуги, підготовку виборів і повторне поселення внутрішньо переміщених осіб.

"Військові сили повинні забезпечити безпеку, роззброїти незаконні збройні формування або змусити їх повернутися в Росію. Тоді міжнародна цивільна адміністрація на тимчасовій основі змогла б виконувати інші обов'язки. Думаю, це прийнятний для Росії шлях, при якому вони могли б витончено піти з Донбасу", - вважає екс-посол.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Росія піде на все: успішна Україна становить для неї загрозу - екс-посол США в Україні.