RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Скандального екс-регіонала внесли в "список Путіна"

Депутат Верховної Ради і екс-губернатор Харківщини Михайло Добкін потрапив у "список Путіна", створений опозиційними російськими активістами.

Відповідна інформація розміщена на сайті "Форуму вільної Росії".

Добкін виявився в списку на 27 позиції. Поки російські активісти не прокоментували присутність одіозного українського політика в своєму списку. Зараз в переліку внесено 93 імені.

Крім Добкіна, в списку також помітили главаря так званої ДНР Дениса Пушиліна.

Відомо, що цей список активісти будуть показувати представникам країн Європейського союзу і США з пропозицією внести зазначених в ньому людей в санкційні списки.

Список Путіна - це документ, куди вносять імена злочинців і їх пособників, відповідальних за узурпацію влади і порушення прав людини, війну і пропаганду ненависті, корупцію і розграбування Росії. На сайті "Форуму вільної Росії" сказано, що в подальшому "список Путіна" буде уточнюватися і поповнюватися новими іменами. До переліку додають осіб, які підпадають під одну з 12 запропонованих категорій: "вожді", "виконавці та ініціатори", "праворуйнівники", "оператори", "олігархи", "партнери", "золоті діти", "гаманці", "солов'ї ", "соратники", "закордонні агенти" і "маріонетки і військові злочинці".

Відзначається, що "список Путіна" є першим кроком у справі створення доказової бази щодо злочинів, здійснених зазначеними особами.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей затвердила список з шести російських бізнесменів, чиї права планується значно обмежити.