RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Росії пропонують Заходу гарненько покарати Путіна за українських моряків

У Росії пропонують обкласти президента Росії Володимира Путіна новими санкціями, щоб таким чином покарати його за захоплення українських кораблів в Азовському морі.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів відомий російський блогер і фінансист Слава Рабинович.

"У цьому акті міжнародного тероризму, агресії, розбою і піратства є два аспекти. Перший - сам факт того, що це сталося, і необхідність підняти планку ціни перед Путіним таким чином, щоб йому не захотілося робити це знову. І другий аспект - необхідність повернути кораблі і моряків в Україну. Необхідно підняти планку ціни утримання заручників для Путіна", - сказав він.

За його словами, нові санкції проти Росії повинні ввести максимум до кінця наступного тижня.

"Думаю, що як мінімум другий аспект буде обіграний санкціями. І мені здається, що традиційно для західнохристиянського світу зручною датою є 24-25 грудня, напередодні Різдва або саме Різдво, яке асоціюється в історії різних конфліктів XX століття з такими словами: ми зробимо все, щоб до Різдва наші _ (потрібне вставити) були вдома. Відповідно, я думаю, що якщо нічого не станеться у вівторок 25 грудня, то якісь санкційні дії будуть в дні, що залишилися того тижня. І я тільки можу побажати, щоб планка ціни для путінського режиму була піднята якомога вище", - упевнений Рабинович.

Детальніше про санкції ЄС проти Росії за захоплення українських кораблів, читайте в матеріалі "Апострофа": Піратство Росії в Керченській протоці: доля українських моряків проясниться до Різдва.