Компанія Зеленського отримала десятки мільйонів від Мінкульту РФ: ЗМІ дізналися деталі

У російській компанії, пов'язаної з українським шоуменом Володимиром Зеленським, знайшли документи, що підтверджують її фінансування у 2017 році з державного бюджету Росії на суму 35 млн рублів.

Про це повідомляє телеканал "Теперішній час", передає Радіо Свобода.

Зазначається, що угода № 054-11-975/1, що міститься в реєстрі субсидій федерального бюджету Росії підтверджує, що російська компанія "Грін Филмс", причетність Зеленського якої раніше виявили журналісти, отримала цю суму Міністерства культури Росії на виробництво фільму "Вниз".

За повідомленнями, одну з ролей в ньому має відіграти російський актор Володимир Машков, який в 2018 році був довіреною особою Володимира Путіна на виборах президента Росії і виступав на з'їзді прокремлівської партії "Єдина Росія".

Нагадаємо, раніше журналісти знайшли три російські компанії, які займаються виробництвом кінофільмів і телевізійних програм: "Вайсберг Пикчерс", "Платінумфільм" і "Грін Филмс". Засновник всіх трьох компаній - зареєстрована на Кіпрі Green Family Ltd. Вона ж - співзасновник ТОВ "Квартал 95", кінцевим бенефіціаром якої вказані Володимир Зеленський і його партнери.

У Росії три компанії, знайдені журналістами, з 2014 по 2017 рік заробили понад 16 мільйонів доларів.

Раніше Зеленський оголосив, що йде в президенти.