Євросуд виправдає Януковича: озвучені два факти проти України

Захист екс-президента Віктора Януковича зможе успішно оскаржити вирок в європейських судах.

Про це "Апострофу" розповів громадський активіст, засновник і керівник Першого добровольчого мобільного госпіталю ім. М. Пирогова Геннадій Друзенко.

Він вказав на те, що в справі дуже яскраво проглядається політична складова, оскільки вирок Януковичу фактично збігся з початком президентської кампанії.

"Судовий процес у справі Януковича тривав близько двох років, і мені здається, що його дійсно підтягували до виборів президента", - зазначив активіст.

Друзенко підкреслив, що суд за відсутності обвинуваченого - дуже контроверсійне справа в міжнародному праві, тому частина країн його визнає, а частина - ні.

"Навіть в Європі. Був ряд справ з цього приводу в практиці Європейського суду з прав людини. Частина з них Італія, яка активно практикує процеси за відсутності обвинуваченого, програла", - пояснив він.

Він також висловив упевненість, що юристи Януковича подадуть апеляцію і, якщо в Україні не зміниться влада, програють її, але потім вони подадуть скаргу до європейських інстанцій.

"А тут ми бачимо, що Україна поки програє справи за позовами колишніх чиновників Януковича просто одне за іншим. Тобто виходить так, що європейське правосуддя не бачить переконливих аргументів від українського правосуддя, що це не політичні справи. Тому, поки складається не дуже втішна для нашої влади тенденція і перспектива", - підкреслив Друзенко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" Конституцію перетворили в матрац, який прогинається під кожним президентом - Геннадій Друзенко.