RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Україну попередили про кровопролитну підлість Путіна

Нової військової атаки по втручанню Росії в Україну виключати не можна.

Таку думку в колонці на "Апострофі" висловив військовий оглядач Юрій Карін.

"Що стосується саме військового втручання, то, з огляду на повну неадекватність і недоговоздатність агресора, його виключати не можна. Маленька переможна кровопролитна підлість (саме підлість, оскільки чесного бою з росіянами після Іловайська, Дебальцевого, ДАПа, збройної агресії проти катерів в Азовському морі чекати не доводиться), звичайно ж, спрямує рейтинг Путіна вгору. Але для успішної повноцінної сухопутної операції 28 батальйонно-тактичних груп ВС РФ, зосереджених біля наших кордонів, звісно, недостатньо. До того ж, військове загострення на окремо взятій ділянці автоматично призведе до введення воєнного стану в країні і скасування виборів. А це не на руку обмеженим в ресурсах, а відповідно і часі, московським маніякам, - каже він.

У той же час, за словами Каріна, Путін не піде на повномасштабне військове вторгнення.

"Повномасштабне військове вторгнення із застосуванням засобів авіації і флоту лише посилить санкційний тиск на РФ і ізоляцію режиму. А після розриву договору з РДСМД вже ніхто з ними церемонитися не буде, навіть не дивлячись на величезне російське лобі в європейських і американських демократіях. До того ж, агресією українську проблему Кремлю вирішити неможливо. Сил для повноцінної окупації і утримування захоплених регіонів у Путіна недостатньо. Тому пряма збройна агресія означатиме агонію режиму кремлівського карлика. Це може статися тоді, коли йому буде абсолютно нічого втрачати", - впевнений він.

У той же час, на думку експерта, Україна повинна бути готова до будь-якого роду провокацій з боку Путіна.

"Знову ж таки, нам слід готуватися до відбиття будь-якого, навіть самого неймовірного сценарію. Адже агресор ще п'ять років тому довів, що дикі для XXI століття речі, такі як захоплення чужих територій, йому, середньовічному феодалу, дуже подобаються ..." - пояснює Карін.

Детальніше про стратегію Путіна на виборах в Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": Авантюри Путіна терплять крах: Україна має готуватися до неймовірного сценарію.