RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Порошенко допоміг Україні зв'язати майбутнє з ЄС і НАТО - експерт

З подачі президента Петра Порошенка Україна заявила всьому світу, що вектор нашої зовнішньої політики - остаточна і безповоротна інтеграція в європейську цивілізацію.

Таку думку висловив в Facebook блогер і політичний експерт Олексій Голобуцький, коментуючи прийняття Верховною Радою змін до Конституції щодо курсу України на вступ до ЄС і НАТО.

"Це дійсно історичне рішення. Тепер ніякі внутрішні або зовнішні сили не зможуть згорнути нас з обраного шляху. І в зв'язку з цим не можна не відзначити величезну роботу, виконану Петром Порошенко на зовнішньополітичному фронті. Адже за останні п'ять років ми не тільки декларували проєвропейський і пронатовський вектор - ми зробили конкретні кроки в цьому напрямку. І те, що в ЄС і в Альянсі їх всіляко вітають, стало ще одним аргументом для тих 334 депутатів, які проголосували за ініційоване президентом зміна Основного закону", - зазначив експерт.

Він додав, що сумна практика 2014 року засвідчила Україні, що у держави-одинака легко можна відібрати частину територій, профінансувати збройні банди, які захоплять цілі міста, і підтримувати їх роками.

"Саме тому у нас немає альтернативи. Путін, сам того не відаючи, підштовхнув нас до цього рішення. НАТО - це єдина реальна гарантія того, що агресивний сусід не зможе повторити подібну витівку. Інакше він зіткнеться не тільки з нашою, тепер вже загартованою в боях, армією, але і з озброєними силами всіх передових демократичних держав", - упевнений політолог.

За словами Голобуцького, вступ України в НАТО це "фінальний акорд, яким ми остаточно вирвемося з-під вікового ярма прогнилої імперії".

"Сьогоднішнє рішення Ради - не тільки декларація про наміри. Це ще й гарантія того, що ніякі реваншистські сили не зможуть повернути нас назад на орбіту Росії", - вважає політолог.