RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Потрібен втик: в Москві знову взялися вчити Україну життя

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Україні потрібно знову повернутися до ідеї децентралізації.

Про це повідомляє "РИА Новости".

"Безумовно, треба думати про децентралізацію", - заявив Лавров в ефірі програми "Підсумки тижня" на НТВ.

Він нагадав про першу зустріч після українських подій дипломатів Росії, США, ЄС і України в квітні 2014 року, "в ході якої спробували знайти формат подальших зусиль з врегулювання ситуації".

На думку Лаврова тоді влади України "розуміли, що країну потрібно тримати в цілісності, а для цього необхідно делегувати повноваження".

"Потім, напевно, вирішили, що раз Захід став підтримувати Україну, підкидати їм гроші, напевно, "прокотить" і без будь-якої децентралізації. Я впевнений, що без такого, вибачте за грубе слово, "втику" з боку наших західних партнерів більше нічого зробити неможливо", - заявив глава МЗС РФ.

Лавров також заявив, що близько третини областей України офіційно звернулися до Києва з вимогою перейти на договірні відносини між областями і центральним урядом.

"Такі тенденції є в Одеській і Закарпатській областях, так що це не тільки схід і південь, це ще і захід країни", - зазначив він.

"Задуматися треба, звичайно, про долю всієї країни (України), а не тільки говорити про те, що на схід від них "агресор", тому більше нічого не потрібно робити, поки вони не закінчать боротися з "агресією", - додав міністр.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі здивувалися новій ініціативі кума Путіна по Донбасу.