RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Великої війни не буде: в Україні розповіли, на що готовий Путін

Президент Росії Володимир Путін навряд чи зважиться на повномасштабну агресію по відношенню до України, але українцям потрібно бути готовими до всього.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив генерал-лейтенант Василь Богдан.

"На даному етапі Путін навряд чи наважиться на повномасштабну агресію щодо України – навіть за умови повної поразки проросійських сил на виборах. Але з огляду на те, що твориться у нас на кордонах, зважаючи, як до цієї ситуації підтягуються Білорусь, Придністров’я, та й насичення зброєю і військовою технікою Криму – це довгострокова загроза. Тому Україна повинна бути готова до всього. Зокрема, нам потрібно займатися виробництвом власних ракет, особливо в умовах, коли припинено дію договору РСМД. Так, у нас є державна програма "Ракетний щит" (комплекс відновлювальних дій щодо ракетного потенціалу України. Активно впроваджується й розроблюється після початку військової агресії Росії, - "Апостроф") і ми ні в кого не повинні питати дозволу на виробництво ракет", - впевнений він.

Також експерт озвучив важливу пораду, як діяти світовій громадськості в ситуації, що склалася.

"Зараз ми спостерігаємо ескалацію серйозної напруженості і як наслідок ескалацію гонки озброєнь, і, що дуже небезпечно – гонки ядерних озброєнь. У цій ситуації світ повинен усвідомити, перед якою загрозою він постає. І необхідно вжити всіх заходів для розрядки міжнародної напруженості, бо ядерна катастрофа може спричинити кінець життя на Землі. Свого часу Горбачов і Рейган пішли на цей крок", - каже Богдан.

Детальніше про головні загрози Росії на виборах в Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": Путін буде використовувати всі засоби в Україні крім одного - генерал.