RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Після перезавантаження влади ми рухатимемося до Європи швидше - Тимошенко

У 2019 році Україну очікує перезавантаження влади, саме тому українським політикам важливо приймати участь в таких міжнародних заходах, як Мюнхенська конференція з безпеки.

Про це в інтерв’ю Deutsche Welle заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Зокрема, відповідаючи на питання чи є візит в Німеччину частиною передвиборчої кампанії, вона заявила, що "Мюнхенські конференції не призначаються під вибори в Україні".

"Коли мене запрошують, я завжди намагаюся приїжджати і спілкуватися з людьми, які важливі для України. Сьогодні в нас особлива історія. Україну очікує перезавантаження влади, я в цьому переконана. В Україні буде новий президент. І наша команда має нагоду під час цієї Мюнхенської конференції поспілкуватися з ключовими лідерами, щоб сформувати бачення, як діяти після президентських виборів в Україні", - сказала Тимошенко.

Говорячи про стратегію руху України в ЄС та НАТО, політик зауважила, що діючий президент лише декларує ці прагнення, але не є їх провідником.

"Зараз в Україні всі ключові політичні сили абсолютно чітко мають стратегію на інтеграцію з ЄС та НАТО. Наша політична команда з першого дня роботи сповідує членство України в ЄС. Ну, а чим ми відрізняємося від Петра Олексійовича, то це очевидно. Адже недостатньо лише декларувати вступ в ЄС та НАТО, чинний президент України повинен бути головним провідником глибоких і реальних змін в державі", - підкреслила Тимошенко.

Вона також додала, що, декларуючи євроатлантичний напрям руху, треба дуже добре розуміти, "що ці організації будують свою роботу на цінностях".

"А якщо зараз міжнародні структури визначили Україну як найбільш корумповану державу Європи, коли ми посідаємо останнє місце за рівнем бідності … Нам потрібні глибокі, реальні зміни на основі цінностей ЄС та НАТО, до яких ми прагнемо приєднатися. Але зараз, на жаль, влада не сповідує цих принципів і не втілює їх у життя. Дуже важливі реальні справи, а не пусті обіцянки", - наголосила вона.

Тимошенко також прокоментувала інформацію про те, що минулого тижня Брюссель дав "зелене світло" на будівництво "Північного потоку-2".

"Всім відомо, що для України будівництво "Північного потоку" та "Північного потоку-2", по суті, повністю суперечить її інтересам з точки зору транспортування газу для потреб країн Європейського Союзу. І що найбільш незрозуміле для нас, українців, це те, що в цих "північних потоках" немає жодної технічної потреби. Україна може без жодних проблем забезпечити транспортування усього необхідного газу для європейських потреб. Тож дуже прикро, що все це вирішується без жодних консультацій з Україною і всупереч українським національним енергетичним інтересам", - підкреслила політик.

Вона нагадала, що Україна та ЄС мають угоду про асоціацію, "і там щонайменше у трьох пунктах йдеться про те, що під час ухвалення таких рішень слід проводити консультації з Україною".

"Тому ми сподіваємося, що все ж будуть застосовані всі необхідні рішення для того, щоб не будувати політичні "потоки", та все-таки керуватися економічною доцільністю і партнерством", - резюмувала вона.