RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Покаталися безвіз і вистачить: в мережі скандал через скасування статті про незаконне збагачення

Рішення Конституційного суду України про визнання неконституційною статті Кримінального кодексу щодо незаконного збагачення викликало бурю невдоволення в соціальних мережах.

Так, журналіст Юрій Бутусов нагадав, що ця стаття зобов'язувала державних службовців давати пояснення про джерела їх доходів і доходи членів їх сімей.

"Конституційний суд виправдав усіх підозрюваних в незаконному збагаченні чиновників! Тепер після президентських виборів, в разі поразки Порошенко, нинішніх чиновників і депутатів можна буде притягнути до відповідальності за їх електронними деклараціями!" - написав він.

Блогер Антон Ходза нагадав, що кримінальна відповідальність за незаконне збагачення була однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов'язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом.

"Поїздили без віз і вистачить", - написав він.

"Спасибі" Петру Порошенко і Ко за "судову реформу". "Спасибі" Юрію Луценку в Ко за врятований від кримінального покарання за надання повноважень Януковичу Конституційний суд. Я вам обіцяю - все зіпсовані і саботована вами закони ми рано чи пізно зробимо діючими. У тому числі конфіскуємо на користь людей все, що ви встигнете награбувати ", - написав у Facebook нардеп Єгор Соболєв.

Своє невдоволення рішенням КСУ також висловили і інші коментатори.

У той же час блогер Карл Волох назвав скасування статті "дуже правильним".

"Як показав кілька років тому в своєму дослідженні екс-заступник голови СБУ, нині вчений і викладач Віктор Трепак, вона порушує відразу три статті Конституції і тому нежиттєздатна", - пояснив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські топ-чиновники влипли в ще один скандал з "відкатами" на мільйони гривень