RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Тимошенко вказала на важливість переговорів по Донбасу в форматі "Будапешт плюс"

Новий формат переговорів "Будапешт плюс" щодо війни на Донбасі є шляхом до миру в Україні.

Про це Юлія Тимошенко заявила на телеканалі 1+1.

За її словами, Мінський переговорний процес зайшов у глухий кут і нам треба негайно міняти стратегію досягнення миру в Україні.

На переконання лідера "Батьківщини", чинній владі треба було одразу правильно організовувати дипломатичний процес: не йти на Мінські переговори, які посадили за стіл переговорів ватажків ЛНР/ДНР, а звернутися до Будапештського меморандуму, підписаного у 1994 році, коли Україна відмовилася від третього за потужністю ядерного потенціалу світу в обмін на гарантії непорушності своїх кордонів.

Тимошенко зауважила, Будапештський меморандум – це невід’ємна частина міжнародного права, визнана світом, чого не скажеш про Мінські домовленості.

До того ж, переговорний процес у Мінському форматі, по суті, зупинений, сказала вона. І зауважила, що зустрічі на рівні лідерів в Нормандському форматі (брали участь лідери Німеччини, Франції, Росії та України) не відбуваються 2,5 роки.

Тимошенко переконана: "Мир буде встановлено. І Донбас, і Крим буде повернуто. Ми як Україна, усі громадяни, які живуть в Криму та на Донбасі – єдиний народ".