RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Питання до МВС: у Порошенка різко відреагували на скандал з "Нацкорпусом" в Черкасах

Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко назвала акцію "Нацкорпусу" в Черкасах провокацією, яка "розстрілює" 205-у річницю дня народження Тараса Шевченка.

Свою позицію вона оприлюднила в Facebook.

"Воювати - на фронт. Всі інші грання мускулами в мирних містах - це провокація . Я обурена провокацією, влаштованою невідомим молодиками в моїх рідних Черкасах, в 205 річницю дня народження Шевченка. Як би голосно не називали себе провокатори- ментально вони тітушки", - написала політик.

За її словами, переодягнені тітушки "переслідують президента".

Також вона висловила претензію до міністерства внутрішніх справ.

"У мене питання до МВС, яке має бути поза політикою. Шановні колеги, ми очікуємо від вас забезпечення законності і правопорядку. Хочеться чесного розслідування і судів? Це вимога всього суспільства. І в європейській країні суд Лінча і фаєри не підміняють розслідування і правосуддя. Це - сценарій дестабілізації і спроби впливу на виборчий процес, зриву виборів", - зазначила Геращенко.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав поведінку активістів "неприпустимою".

"Не буде ні розуміння першопричини обурення скандалом, ні поблажливості до бойових заслуг - так поводитися не можна - порушено кримінальне провадження - переступили межу повинні понести покарання", - написав він у Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", також сутички з поліцією сталися на подібній акції націоналістів у Києві біля Адміністрації президента.