RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Українці можуть вибрати проросійського президента: експерт пояснив парадокс

У другому турі виборів президента України може перемогти кандидат з проросійськими поглядами.

Про це "Апострофу" розповів генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель.

"На виборах 21 квітня може перемогти кандидат з проросійськими поглядами. Тобто я дуже обережний у вживанні слова" проросійський ". Я вважаю, що" проросійськість "можна розглядати відповідно до певними категоріями, скажімо, коли публічні заяви або програмні тези багато в чому збігаються або нагадують, або дублюють положення російських політиків ", - заявив експерт.

За його словами, одні з ключових маркерів є питання війни на сході України.

"Поки ми бачимо дискусію у формі загальних слів і загальних гасел. Але я вважаю, шанси на те, що частково проросійський кандидат переможе на виборах - цілком реальні. Це питання енергоносіїв, це питання війни, це питання мови, це ряд інших питань", - пояснив він.

Кошель наголосив, що сьогодні під категорію проросійської політичної сили підпадає Опозиційний блок в колишньому форматі.

"Принаймні, я роблю ці висновки з урахуванням голосування з питань армії, євроатлантичної інтеграції, мовної політики, культурної політики і т.п. Але у переможця виборів, цілком ймовірно, може бути пакет питань, який буде збігатися з проросійськими тезами", - додав експерт.

"Зараз навіть в п'ятірці лідерів списку ми бачимо розмиті формулювання: вибачте, будь ласка, ми зустрінемося з Путіним, ми підемо на один компроміс, він - на інший, і зустрінемося посередині. Це примітивна дискусія. Ми повинні отримати відповідь на питання: яка може бути ціна компромісів, де червона лінія, яку не повинен перейти політик, в разі обрання його президентом, яка лінія його політичної сили? Це дуже важливо!" - заявив глава КВУ.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа" На виборах в Україні можна непомітно купити навіть мільйон голосів - гендиректор КВУ.