RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В "ДемАльянсі" пояснили, чому не готові підтримати Гриценка

Партія "ДемАльянс" не готова підтримати Анатолія Гриценка в якості єдиного кандидата в президенти, оскільки її члени наразі не входять ані до центрального, ані до жодного з регіональних штабів політика і, відповідно, не мають впливу на кадрову політику кандидата.

Про це заявив голова Дніпропетровської обласної організації "ДемАльянсу" Артем Романюков.

У той же час, Романюков зауважує, що штаб Гриценка в Дніпрі знаходиться під повним контролем Геннадія Корбана. За його словами, Гриценкові заради підтримки "Демальянсу" необхідно провести очищення команди кандидата від одіозних особистостей.

Так, 12 березня, на зустрічі Гриценка з активом та журналістами у Дніпрі були помічені люди, наближені до Корбана. Зокрема, були присутні формально досі функціонери УКРОПа Ігор Каширін та Максим Лещенко, яких називають довіреними особами Корбана.

При цьому Романюков зазначив, що у партії згодні із тим, що кандидат від неолігархічної демократичної опозиції має бути єдиний.

Окрім того, дніпровська журналістка Орина Ващук висловила припущення, що Корбан не надто вірить в перемогу чинного президента, а тому "воліє розкласти яйця у різні кошики".

У свою чергу різні експерти зазначають, що Гриценко дійсно активно шукає нових союзників з прицілом на парламентські вибори. Так, політолог Олег Саакян, зокрема, вважає, що у разі не проходження до другого туру президентських виборів, Гриценко може неформально координувати свої дії зі штабом Зеленського, сподіваючись отримати союзників в майбутній парламентській коаліції. На думку політолога, Гриценко публічно не підтримає Порошенка, оскільки багато в чому виборці Гриценка не є симпатиками діючого президента.

Сам Гриценко, в ефірі Радіо НВ повідомляв, що обговорював з Зеленським співпрацю штабів стосовно фіксації порушень під час виборів. За словами Гриценка він мав з очільником "95 кварталу" "адекватну, конструктивну" розмову.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: