RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Тимошенко закликала українців до об’єднання заради миру

Нова влада має об’єднати Україну та діяти за чітко визначеним планом, що виведе країну з епохи руїн в епоху відродження та становлення.

Про це під час мітингу у Чернігові заявила Юлія Тимошенко.

"Доки нас роз’єднуватимуть за політичними, мовними чи релігійними ознаками, доти країну розриватимуть і створюватимуть умови для подальшої окупації", – застерегла лідер "Батьківщини".

Вона наголосила на тому, що політики мають бути прикладом такого об’єднання і згадала рішення Сергія Тарути підтримати її кандидатуру.

Тимошенко переконана: для того щоб провести зміни, новій владі треба повернути довіру людей. Саме тому, за її словами, вона підписала письмове зобов’язання кандидата у президенти перед кожним громадянином України. У цьому документі чітко визначено перелік конкретних кроків, які лідер «Батьківщини» втілить в життя після перемоги на виборах.

Тимошенко вкотре зауважила, що Новий курс України, розроблений найкращими вітчизняними фахівцями, є покроковим планом змін.

У ньому передбачено залучення країн-гарантів Будапештського меморандуму до нових потужних переговорів щодо повернення миру в Україну, запровадження персоніфікованої пенсійної системи та підвищення пенсій (до рівня 4425 грн) і зарплат, як у сусідній Польщі.

Також за її словами, нова влада передбачає медичне страхування для кожного українця: "Роботодавці за рахунок зниження податків платитимуть обов’язкову страховку для працюючих, а для пенсіонерів і дітей, непрацездатних страховку платитиме держава".

У Новому курсі також чітко прописані і всі умови, щоб молодь могла жити та працювати на рідній землі, а не шукати кращого життя за кордон.

Ще одним фундаментальним зобов’язанням лідер "Батьківщини" назвала зниження цін на газ вдвічі, і як наслідок – на тепло і на гарячу воду. Вона нагадала, що чинна влада запланувала подорожчання тарифів з травня на 15%, а з грудня – ще на 25%, чого "неможливо допустити".

"Потрібно, щоб новий президент повернув порядок, що існував до 2014 року – український газ віддати на потреби населення та бюджетної сфери", – додала кандидат у президенти.

Тимошенко запевнила, що між президентськими та парламентськими виборами півроку і за цей час новий президент має показати результат.

"Це буде політична відповідальність. Я знаю, що я зможу втілити в життя ці зобов’язання. Я вірю в Новий курс і в те, що ми закінчимо епоху руїн і розпочнемо епоху успіху та заможності кожної української родини", – підсумувала лідер "Батьківщини".