RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Закон про імпічмент до другого туру: Дерев'янко озвучив ультиматум для Порошенка

Верховна Рада повинна до другого туру виборів президента проголосувати за закон про імпічмент, який діючий глава держави Петро Порошенко обіцяв прийняти ще 5 років тому.

Про це під час брифінгу в парламенті заявив один з лідерів партії "Воля", народний депутат Юрій Дерев’янко.

Він нагадав, що в понеділок, 8 квітня, під час погоджувальної ради звернувся до учасників другого туру виборів - Порошенка та Володимира Зеленського, щоб вони публічно звернулись до Верховної Ради стосовно ухвалення закону про імпічмент саме перед другим туром.

Нардеп нагадав, що Порошенко обіцяв прийняття закону про імпічмент ще під час виборчої кампанії 2014 року, а фракція ББП підписала коаліційну угоду, "в якій було вказано, що в першому кварталі 2015 року, як невідкладний, буде внесено законопроект про президента України і припинення його повноважень, тобто закон про імпічмент".

"Але пройшло 5 років і нічого немає", - заявив Дерев’янко.

Він додав, що Порошенко відреагував на його звернення і заявив про необхідність створення робочої групи для напрацювання законопроекту.

"Які можуть бути робочі групи? Якщо законопроект про імпічмент внесений ще 31 жовтня 2017 року, він готовий для того, щоб його розглядати. Його треба розглядати і голосувати, а не створювати якісь умовні робочі групи для того, щоб черговий раз заговорити це питання і нічого не прийняти", - сказав нардеп.

Він вважає, що цей закон має бути розглянутий цього пленарного тижня (8-12 квітня), який є останнім перед другим туром виборів. Якщо ж це не вдасться зробити, Дерев’янко запропонував Порошенку ініціювати через фракцію БПП внесення змін до календарного плану, зробивши наступний тиждень також сесійним або провести позачергове засідання.

"Для того, щоб закон про імпічмент, який ви обіцяли 5 років назад і не внесли, але в 2017 році я вам допоміг і вніс, ще до другого туру виборів президента ухвалити. Щоб вся країна побачила, чи ви говорите правду, чи це черговий трюк для того, щоб пройти в другий тур і нічого не зробити", - заявив Дерев’янко.

Нагадаємо, Дерев’янко 31 жовтня 2017 року зареєстрував в парламенті законопроект №7248 Проект Закону про Президента України та порядок припинення його повноважень (про імпічмент).

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: