RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Порошенко назвав головний критерій нової кадрової політики

Нова кадрова політика президента України будуватиметься на суспільній довірі до тієї чи іншої людини, яка претендує на державну посаду.

Про це в ефірі радіо НВ заявив глава держави Петро Порошенко, відповідаючи на питання стосовно нової кадрової політики.

"Моя позиція, перше – має бути суспільна довіра. Друге – має бути відповідний рівень компетенції до державної служби. І третє – це є важлива антикорупційна складова", - підкреслив президент.

Він зауважив, що це саме той урок і той досвід, "ті повідомлення, які я почув внаслідок цих виборів". Порошенко пояснив, що раніше керувався переважно професійним підходом у виборі того чи іншого кандидата, відповідно до його рівня компетентності.

При цьому він нагадав, що починаючи з 2014 року в Україні почав діяти принцип прозорого конкурсного відбору на усі посади із залученням HR-агентств.

"Не існує сьогодні універсального рецепту, яка б мала бути процедура призначення", - сказав президент.

При цьому він визнав, що були як "вдалі, так і невдалі приклади призначення іноземців на державні посади, які провалили роботу".

"Звичайно, коли маєш сформувати ті пропозиції, які залежать від президента, я тоді виходив саме з професійної компетенції. На сьогоднішній день мій підхід буде іншим", - сказав глава держави.

Він пояснив, що при ухваленні рішень впевнений в професійній компетенції тієї чи іншої людини. Однак зауважив, що інколи, особливо маючи вороже ставлення олігархів, інтереси яких зачіпаються, і через їх доступ до певних телевізійних каналів, така новопризначена людина займається не тим, щоб демонструвати свої компетенції, а змушена захищатися від подекуди голослівних звинувачень на свою адресу.