RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Війна до Ла-Маншу: Експерт розповів про крайній варіант Кремля

Російська Федерація вийде на свій пік бойових можливостей в 2020 році і саме тоді при наявності ряду негативних для неї масштабних факторів може розв'язати війну в Європі.

Про це повідомив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в інтерв'ю "Апострофу".

Він зазначив, що у питанні агресії проти України РФ поки зайняла очікувальну позицію, і приймати рішення в Кремлі будуть після завершення парламентських виборів. Тим часом Україні слід почати вибудовувати механізми профілактичних заходів в обороні.

"Кампанія ще не завершилася, і вони очікують, впливають і будуть впливати на процес парламентських виборів. Як тільки відбувається певне цементування або якісь позитивні речі, будуть контрзаходи. Питання в тому, щоб ми на ці очікування росіян діяли не реактивно, а адаптивно. Щоб ми могли забезпечити такі механізми управління державою, які були б випереджаючими", - сказав він.

На думку експерта, Росія не бачить сенсу вступати в локальний міжнародний конфлікт тільки з Україною і її повністю влаштовує варіант гібридних атак по всіх фронтах - від інформаційного та економічного до військових провокацій і замовних вбивств. Якщо ж доведеться воювати, то робити це РФ буде з усією Європою.

"З точки зору Російської Федерації, якщо починати бойові дії, то треба вже йти аж до Ла-Маншу. Немає сенсу грати з однією областю. Якщо починати війну, то треба починати вже серйозну війну. І на пік бойових можливостей, якщо взяти статистику фінансової програми, росіяни виходять в 2020 році", - повідомив експерт.

Ніяких передумов до завершення конфлікту і припинення російської агресії Сергій Згурець не бачить, він вважає, що поки чинний формат протистояння РФ влаштовує.

"Ми перейшли в газоподібний формат протистояння. Це означає, що війна ніколи не припиняється, протистояння є постійним і воно охоплює всі компоненти - від силового і до соціальних мереж", - зауважив він.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Після 2020 року Росії потрібно буде випустити пар - Сергій Згурець.