RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Гостинний двір треба повернути громаді Києва - депутат Муха

Гостинний двір на Контрактовій площі повинен повернутися у власність громади Києва, інакше він буде втрачений назавжди.

Таку заяву в Facebook зробила депутат Київської міської ради, голова Постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха.

За її словами, разом з депутатом Валентином Мондрієвським вони зареєстрували проект рішення Київської міської ради - звернення до Кабінету Міністрів з приводу невідкладної безоплатної передачі будівлі Гостинного двору у комунальну власність територіальної громади Києва.

"Зараз будівля знаходиться в державній власності - на балансі регіонального відділення Фонду держмайна по Києву. Міська влада готова реставрувати пам'ятник архітектури за рахунок київського бюджету. Це можливо тільки після передачі в комунальну власність", - сказала вона.

У Київраді також була створена робоча група з питань культури, туризму та інформполітики з напрацювання пропозицій щодо концепції використання будівлі Гостинного двору, яку очолила Вікторія Муха.

"Зараз передача будівлі в комунальну власність залишається однією з основних задач. Сподіваюся, що Київрада звернеться до уряду найближчим часом. Не можна зволікати з цим. Втрата часу є критичною для Гостинного двору. Спільними зусиллями ми можемо зробити все від нас залежне, щоб ця пам'ятка архітектури нарешті стала окрасою Контрактової площі", - зазначила Муха.