У Зеленського зробили нову заяву щодо російської мови на Донбасі

У понеділок, 1 липня, представник президента України Володимира Зеленського у Верховній Раді, другий номер виборчого списку "Слуги народу" Руслан Стефанчук зробив нову заяву щодо російської мови на Донбасі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, Стефанчук роз'яснив скандальне висловлювання керівника Офісу президента Андрія Богдана про російську мову як регіональну для Донецької та Луганської областей.

"Це однозначно, мені здається, слід трактувати як особисту позицію Андрія Богдана, так як вона не зовсім корелюється з тим, що заявлено в програмі нашої партії. Так як для нас визначальним є положення статті 10 Конституції України, відповідно до якої єдиною державною мовою Україна є українська мова", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", 28 червня глава Офісу президента України Андрій Богдан побував на концерті російського артиста Артура Пирожкова, який виступав у Києві.

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким звільнив Андрія Богдана з посади глави Адміністрації президента і призначив його керівником Офісу президента.