RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Верховний суд зобов'язав ЦВК розглянути документи екс-соратника Януковича

Верховний суд України зобов'язав Центральну виборчу комісію (ЦВК) повторно розглянути документи про реєстрацію екс-депутата від "Партії регіонів" і колишнього глави Адміністрації нині екс-президента-втікача Віктора Януковича Андрія Клюєва.

Про це йдеться на сайті суду.

"Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду скасував рішення суду першої інстанції в частині зобов'язання ЦВК зареєструвати кандидатом у народні депутати Андрія Клюєва, зате зобов'язав ЦВК повторно розглянути документи по його реєстрації", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що ЦВК відмовила Клюєву в реєстрації кандидатом, оскільки він не проживав на території України протягом останніх 5 років, з 2014 року. У той же час Ліберальна партія України, яка намагається висунути скандального екс-нардепа, доводила, що останні 5 років Клюєв проживає в окупованому Донецьку, а це - Україна.

Суд першої інстанції позов партії задовольнив повністю і зобов'язав зареєструвати Клюєва кандидатом у нардепи. Верховний суд скасував це рішення в частині зобов'язання ЦВК зареєструвати його кандидатом у народні депутати, але вирішив, що вичерпні дії для з'ясування обставин відповідності Клюєва встановленому цензу осілості не були встановлені. ЦВК тепер повинна повторно розглянути документи, представлені Ліберальною партією України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Європейський союз зняв санкції з Клюєва.

Також "Апостроф" розповідав про вплив братів Клюєвих на політичні процеси в Україні.