RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Ляшко заявив, що не дозволить Зеленському легалізувати бойовиків і дати особливий статус Донбасу

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко жорстко відреагував на чергове кадрове рішення президента України Володимира Зеленського.

Політика обурило не тільки те, що Донецьку військово-цивільну адміністрацію очолить рідний брат бойовика ДНР, але і репліка президента на захист бойовиків.

"Зеленський призначив головою Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка. Його рідний брат служить бойовиком в одному з підрозділів терористичної організації ДНР. Коли журналісти поцікавилися у Зеленського про це, він відповів: "Попрошу не ділити нас на своїх і чужих людей, які живуть на тимчасово окупованих територіях. Вони такі ж українці, дефектів у них немає", - процитував народний депутат президента.

Ляшко звернувся до Володимира Зеленського і розповів про двоюрідного брата, який став на бік терористів, і про своє ставлення до нього.

"Володимире, мій двоюрідний брат Сергій, з яким я виріс, якому я все життя допомагав, сьогодні живе в Луганську. Він до окупації служив у МНС, а після окупації зрадив присягу, перейшов на бік ворога і зараз служить терористичній організації. Це мій брат, я з ним разом виріс, але у нього є головний дефект - він зрадник. Люди на окупованих територіях, які не можуть виїхати за віком - так, це наші українці і треба зробити все, щоб їх звільнити. Але у бойовиків, які взяли в руки зброю, зрадили присягу і Україну, у них не дефект, а клеймо на лобі - "зрадник". У них українські паспорти, а за духом вони - зрадники", - зазначив лідер Радикальної партії.

Він запевнив, що не дозволить президенту і його команді легалізувати бойовиків, яких він називає людьми без дефектів, і дати особливий статус Донбасу.

"Якщо ви, Володимире, не бачите різниці між бойовиками та іншими українцями і вважаєте, що це "ділити", то я скажу, що і у вас є дефект. Тому що для президента України будь-бойовик, який взяв зброю, - це зрадник, який повинен бути притягнутий до відповідальності. Відповідь Зеленського - сигнал для нас усіх, що вони будуть робити в новому парламенті: легалізувати бойовиків, давати можливість цим людям ставати місцевою владою і протягувати особливий статус для Донбасу. Я зроблю все, щоб ці люди з клеймом зрадника ніколи не керували Україною", - підсумував Ляшко.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика Тема: Происшествия
Теги: