RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Дільничні виборчкоми повністю готові до позачергових виборів в Раду – голова ОВК 94 округу

Попри спроби зірвати формування дільничних виборчих комісій з боку окремих кандидатів у депутати, підготовка до голосування 21 липня відбувається в штатному режимі.

Про це на брифінгу заявила голова окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 94 Світлана Циганій.

"Деякі одіозні народні депутати, прикриваючись своєю недоторканністю, намагалися тиснути та впливати на рішення комісії під час жеребкування. Вимагали надати їм персональні дані кандидатів у члени дільничних виборчих комісій. Хочу нагадати, що окружна комісія за Законом України «Про захист персональних даних» не має права цього робити. І хто, як не депутат, про це знає. А тому подібні вимоги є нічим іншим, як спроба зірвати процес формування дільничних виборчих комісій. Цього зробити не вдалося", – заявила голова ОВК.

Циганій також зазначила, що переважна більшість кандидатів у депутати подала на заміну членів дільничних виборчих комісій людей, які або перебувають поза межами округу, бо десь відпочивають, або не хочуть працювати. Зокрема, ідеться про такі партії, як "Слуга народу", ВО "Батьківщина", "Опозиційний блок", ВО "Свобода", "Опозиційна платформа – За життя", "Патріот", "Радикальна партія", "Європейська Солідарність" та "Об’єднання "Самопоміч", а також про деяких мажоритарників. Крім того, деякі голови комісій, які мали працювати, отримавши зразки всіх необхідних документів, зникли та не виходять на зв'язок.

"Подібні ситуації виникають у нас не вперше, це нормальний робочий процес формування комісій. Тому окружна виборча комісія оперативно звернулася з проханням надати додаткові кандидатури для заміни відсутніх членів, щоб забезпечити необхідний кворум. Ситуація буде виправлена найближчими днями", – наголошує вона.

Голова ОВК каже, що певні проблеми, які виникли під час формування дільничних виборчих комісій, у найближчий час будуть виправлені. І сподівається, що 21 липня ніщо не перешкоджатиме процесу вільного волевиявлення громадян.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: