RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Росія втомилась від санкцій: чим загрожують поступки Зеленського Заходу

Західні партнери України зацікавлені в тому, щоб конфлікт на Донбасі завершився якнайшвидше. У зв'язку з цим, топ-чиновники можуть порекомендувати президенту Володимиру Зеленському ряд поступок для РФ по сходу України.

Таку думку висловив "Апострофу" військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"Ось 1 вересня Зеленський зустрівся з віце-президентом США Майком Пенсом. Напевно, нашому президенту сказали наступне: хлопець, ми тебе підстрахуємо в питаннях енергетичної безпеки, постачання зброї. Але на Донбасі треба миритися. Давай якось думати, на які поступки можна піти. Тобто Захід не однобоко притискає Україну. Він хоче збудувати систему стримування Росії - енергетичну та військову. Але справа йде до того, щоб ми виконували частину Мінських домовленостей, включаючи амністію бойовиків, зміни до Конституції, можливо особливий статус Донбасу", - сказав він.

Арестович вважає, що Росія також втомилася від санкцій і тому готова піти на поступки по Донбасу. Але при цьому блогер не зміг відповісти на питання, якого роду будуть ці поступки.

"Є небезпека, що Україну змусять виконувати політичну частину Мінських угод по "формулі Штайнмайера" (мова йде про план, запропонований президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером під час зустрічі лідерів нормандської четвірки в 2016 році, - "Апостроф"), коли не буде в повному обсязі виконано частину з питань безпеки. Це створює небезпеку того, що по Хрещатику гулятимуть бойовики і росіяни, які проводили референдуми, проголошували Л/ДНР, вбивали наших військовослужбовців і мирних громадян. А питання контролю над кордоном або введення українських військ на колишні окуповані території ще не будуть вирішені ", - додав він.

За словами Арестовича, єдине, що втримає Зеленського від цього, це протест ветеранів АТО.

"Вони вже продемонстрували свої можливості на альтернативній ході 24 серпня, коли їх було 50 тисяч. А взагалі цей ресурс може налічувати і 150 тисяч дуже активних людей", - завершив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Звільнення полонених: Путін затягнув Зеленського в небезпечну гру .