RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Кабмін знищив право Києва на самоврядування: соцмережі обурені рішенням звільнити Кличка

Рішення Кабінету міністрів зняти Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації повертає нас в епоху "пізнього Януковича", знищуючи право киян на самоврядування.

Про це пишуть експерти і блогери в соцмережах.

Зокрема, таку думку на своїй сторінці в Facebook озвучив політолог Віктор Уколов.

"Привид "йолки" над Майданом... Тоді також голова КМДА був призначений, а не обраний як мер. Тому він був слухняним Януковичу і наробив багато дурниць. Сьогоднішнє рішення КМ повертає нас в епоху пізнього Януковича: мер - окремо, а глава КМДА, який буде розпоряджатися бюджетом у Києві, призначений Зеленським або "якимось чортом". Раджу Віталію Кличку терміново вибирати виконком Київради і забирати всі рахунки в руки громади Києва. Хоча, в принципі, сьогоднішнє рішення КМ порушує рішення Конституційного суду, за яким КМДА має керувати обраний мер Києва", - зазначив експерт.

До його думки також приєднався і політичний аналітик Павло Нусс, який підкреслив, що подібне рішення Кабміну знищує право киян на самоврядування.

"Новий Кабінет міністрів знищив право Києва на самоврядування, тим самим вони провокують відкритий протест проти нав'язування нам, жителям столиці, кураторів міста - "слуг народу". Зрозумівши, що одночасно перевибори всіх місцевих рад провести неможливо, Зеленський вирішив отримати контроль над основними містами- мільйонниками, і Київ є найбільш ласим шматком. Зараз, судячи з усього, Київ отримає нового наглядача від Зеленського, генерального продюсера "1+1" Олександра Ткаченка", - заявив політолог.

Також ситуацію прокоментував блогер і політичний експерт Олег Хелгів, який зазначив, що звільнити киян, які обрали Віталія Кличка градоначальником, у Кабміну не вийде.

"Новий прем'єр звільнив Кличка з посади голови КМДА. Вова, звичайно, готовий і всіх киян звільнити? Які вибрали Кличка. А Богдана не вибирали, а він рулить. Вово, це тобі не Кривий Ріг і вічний Вілкул. Ми радше тебе з Андрійком викинемо з Банкової, ніж Віталія з Хрещатика! Поки ти жартував над Україною порноактрисою, Кличко з прапором перемагав. Блін. Влада юзерів і недалеких!" - обурився експерт.

Коротко і влучно охарактеризувала ситуацію журналістка і блогер Олена Яхно: "Пішли шляхом Януковича. Значить, так і закінчать!".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика Тема: Киевская власть
Теги: