RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Нас чекає багато "цікавого": соцмережі бурхливо обговорюють повернення українців з російського полону

Українські політики, активісти та громадські діячі активно відреагували на новину про звільнення 24 полонених моряків і 11 політв'язнів.

ПОВЕРНЕННЯ ПОЛОНЕНИХ З РОСІЇ: ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ І УСІ ПОДРОБИЦІ ОБМІНУ

Більшість коментаторів вітають звільнених бранців, їх родичів, а також всіх українців з цією подією, яку сприймають як однозначну перемогу. Багато хто висловлює надію на те, що успішний обмін стане початком врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Сьогоднішній обмін важливий не лише тому, що наші хлопці повернулися додому. Він відновлює довіру в переговорному процесі і впевненість, що інша сторона - як би ти до цієї іншої сторони не ставився - виконає досягнуті домовленості... Після сьогоднішнього обміну відкривається - вперше за тривалий час - справжнє вікно можливостей для повноцінного врегулювання конфлікту на сході країни. І буде це набагато складніше, ніж навіть сьогоднішній обмін", - пише український дипломат Василь Філіпчук.

Однак багато українців сприйняли обмін як здачу національних інтересів держави і стверджують, що в обмін на 35 осіб влада нібито "здала" тисячі загиблих на Донбасі.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" опублікував ексклюзивні фотографії того, як зустрічають українських полонених в аеропорту під Києвом.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика