RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Не тільки США: названо країни, які надають Україні військову допомогу

Стало відомо, які країни світу надають Україні військову допомогу, крім США.

Про це йдеться у відповіді "Апострофу" на запит до Міністерства оборони України, з проханням повідомити, яка саме військова допомога надходить в інтересах України.

За даними Генштабу, крім США, в 2014-2019 роках нашій країні допомагали Великобританія, Франція, Канада, Італія, Словаччина, Литва, Латвія, Польща, Норвегія, Нідерланди, Іспанія, Данія, Швейцарія, Швеція, Албанія, Чехія, Австралія, Туреччина , а також Японія та Китай. Вони передавали, радіостанції, засоби нічного бачення, автомобілі різних типів, уніформу, засоби індивідуального захисту, медичне обладнання та сухі пайки на загальну суму в $62,5 млн.

При цьому, фінансова допомога США Україні виявилася в шість разів більше, ніж допомога 20 інших країн разом узятих. Але, за словами військового експерта Михайла Жирохова, в цілому вона не може вплинути на процес переозброєння української армії.

"Наприклад, для модернізації систем ППО або для закупівлі нових літаків для Повітряних Сил України потрібні десятки мільярдів доларів", - пояснив він, відповідаючи на питання чи є військова допомога США незамінною для України.

Детальніше про це, читайте в матеріалі "Апострофа": Західний воєнторг: як США і інші країни допомагають Україні воювати з Росією.