RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Хто винен у війні на Донбасі: радники Зеленського влипли в неприємну історію

Під час зустрічі з повіреним у справах США в Україні Вільямом Тейлором та спецпредставником Держдепартаменту США в Україні Куртом Волкером радники чинного президента України Андрій Єрмак та Ігор Новіков звинувачували колишнього главу держави Петра Порошенка в загибелі своїх родичів на Донбасі

Про це стало відомо зі стенограми допиту Вільяма Тейлора, опублікованій комітетом Конгресу США з питань розвідки.

Згадуючи обставини цієї зустрічі, яка відбулася 14 вересня цього року, посол Тейлор повідомив, що Курт Волкер натякнув представникам команди Зеленського на те, що не варто переслідувати екс-президента Порошенко за ті військові рішення, які він приймав. Зокрема, мова йшла про інцидент в Керченській протоці.

"Єрмак і Новіков вийняли свої мобільні телефони і відкрили фотографії своїх родичів - там були брат і двоюрідний брат, які були вбиті або поранені на Сході. Вони показали це Курту і мені, сказавши: Порошенко в цьому винен", - описав реакцію радників Вільям Тейлор .

На думку американського дипломата, у представників команди Зеленського існує "на емоційному рівні глибока злість на Порошенка", яка є мотивацією "атак і судових справ проти Порошенка". Також Тейлор згадав українського олігарха Ігоря Коломойського, який "теж має зуб на Порошенка".

Оприлюднену інформацію про обставини зустрічі американських дипломатів і представників команди чинного президента прокоментував на своїй сторінці в Facebook журналіст Ігор Соловей.

"Перекладаю на людську мову деякі свідчення посла США Тейлора: ряд представників найвищого військово-політичного керівництва України, що впливають на рішення президента, не вважають Росію (і особисто Путіна) винним у розв'язанні війни проти України. Їх поточна діяльність спрямована на переслідування колишнього керівництва політичного і силового блоку України, яке організовувало і здійснювало оборону країни від російської агресії 2014-2019 рр ", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній спецпредставник США Курт Волкер давав конгресменам одноманітні свідчення.