RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В українському скандалі з Трампом спливли "порохоботи"

Заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент вважає, що до кампанії з руйнування репутації колишнього посла США в Україні Марі Йованович були причетні колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко і так звані "порохоботи".

Про це Кент заявив в своєму виступі перед членами трьох комітетів Палати представників Конгресу США, які ведуть розслідування імпічменту президента Дональда Трампа.

За словами Джорджа Кента, Юрій Луценко надавав інформацію адвокату Рудольфу Джуліані з метою усунути з посади посла США в Україні Марі Йованович. Крім того, до кампанії з її дискредитації були підключені так звані "порохоботи".

"За 10 днів до виборів, замість того, щоб атакувати Росію або опонентів, що вони зазвичай роблять, вони здійснювали атаки на посла Йованович і мене", - сказав Кент.

Крім Луценко, а також ще одного колишнього генпрокурора Віктора Шокіна, Джорж Кент назвав також "корумпованими українцями" Назара Холодницького, керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, і прокурора Костянтина Кулика.

За словами Кента, затримання Генпрокуратурою співробітників НАБУ, які розслідували неправомірну видачу біометричних паспортів Державною міграційною службою восени 2017 го року, остаточно зруйнувало відносини між Посольством США в Україні та Генеральною прокуратурою. Для посольства США це розслідування було важливим, оскільки деякі паспорти в результаті цих схем були видані особам, які подавалися на американську візу.

Як повідомляв "Апостроф", колишній посол США в Україні Марі Йованович на слуханнях в Конгресі назвала причиною свого звільнення відмову збирати "компромат" на Джозефа Байдена.