RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Тимошенко заявила про нові спроби обманом позбавити українців їх землі

Лобісти міжнародних агрокорпорацій не полишають спроб позбавити українців їхнього національного надбання. Відкрити шлях до розпродажу сільськогосподарських земель намагатимуться вже у наступний вівторок – ухваливши похапцем закон, який дозволяє купувати українські чорноземи іноземцям і фірмам із закордонним капіталом.

Про це Юлія Тимошенко повідомила в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Він внесений в зал і буде голосуватися у вівторок. За ним, землю продаватимуть юридичним особам, які на 99% можуть належати іноземним корпораціям. Ніколи наші фермери не стануть рівноправними онкурентами міжнародним корпораціям. Фермери ризикують залишитися без землі, а країна без майбутнього", – заявила лідер "Батьківщини".

Керівник Офісу Президента Андрій Богдан, який також був присутній в студії, фактично підтвердив, що розгляд закону і справді може розпочатися вже наступного тижня. Юлія Тимошенко у відповідь нагадала йому обіцянку Володимира Зеленського ухвалювати кожне важливе рішення лише після вивчення думки людей. Голова партії закликала представників влади дочекатися парламентських слухань щодо земельного питання, призначених на 4-те грудня, і розпочати роботу над організацією загальнонаціонального референдуму з земельного питання.

"Не можна ухвалювати рішення такої ваги за спинами людей і позбавляти українців права обробляти свою землю та заробляти на ній прибуток", – обурилася політик.

Під час ефіру програми серед гостей студії було проведено бліц-опитування, яке засвідчило, що 62% українців (79% мешканців села і 53% городян) не підтримують ініціативу влади щодо розпродажу землі.