RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Погрожували повісити: нардеп розкрив несподівані деталі голосування по ринку землі в Раді

Депутатам від "Слуги народу" надходили листи з погрозами від фермерів, які обіцяли "повісити їх на вилах", якщо вони проголосують за закон про ринок землі.

Як розповів "Апострофу" один з представників фракції, погрози надходили багатьом мажоритарникам.

Співрозмовник нагадав, що глава держави говорив про те, що не буде продажу землі іноземцям до проведення референдуму і оприлюднення його результатів.

"Велика частина фракції виступила за референдум, і прислухалася до слів Зеленського", - розповів "слуга народу".

Також депутат розповів про те, що відбувається в Раді перед голосуванням. За його словами, щоб зірвати голосування фракції "Батьківщини" і "Опозиційної платформи "За життя" блокували трибуну. Серед них був Вадим Рабинович, який в мікрофон кричав про те, що не можна продавати землю.

"Це мало не закінчилося бійкою, так як до трибуни підтяглася "важка артилерія" у вигляді "слуг" Юрія Корявченкова і Миколи Тищенка, однак представникам інших фракцій вдалося вгамувати бешкетників", - зазначає співрозмовник "Апострофа".

При цьому президент Володимир Зеленський періодично розмовляв з главою фракції "слуг" Давидом Арахамія.

"Останній, як пізніше розповідали нардепи, умовляв частину депутатів прямо в залі, зокрема, від" Голосу "проголосувати за законопроект." Він говорив: або зараз, або ніколи вже не проголосуємо", - сказав "Апострофу" один з представників партії "Голос".

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Битва за землю тільки починається: як Зеленський переконав "слуг" голосувати за ринок і що буде далі.