RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Інвестиції в Україну і санкції для Кремля: як пройшла зустріч Зеленського з прем'єром Швеції

4 грудня в Києві відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського з главою уряду Швеції Стефаном Левеном.

"Апостроф" слідкував за подіями.

12:20 Зеленський і Левен виступили перед представниками ЗМІ.

Прем'єр-міністр Швеції підкреслив, що сподівається на зміцнення відносин між країнами, особливо в сфері інвестицій. Він уточнив, що розкрити потенціал співпраці можна буде за умов зусиль України у встановленні верховенства права, боротьби з корупцією та регулювання впливу олігархату.

Політик підкреслив, що Швеція буде наполягати на продовженні санкцій проти Росії до тих пір, поки вона не припинить свою агресію.

Зеленський у свою чергу назвав Швецію одним з найбільших торгових партнерів України у Північній Європі і важливим інвестиційним партнером.

"В Україні відкриваються нові можливості для інвестицій, і до нас приходять відомі на весь світ шведські бренди, як H&M і ІКЕА", - зазначив глава держави.

11:38 В Офісі президента України заявили, що Зеленський зустрів прем'єр-міністра Швеції на ганку Маріїнського палацу, після чого провів гостя в зал, де відбудеться представлення членів делегації Швеції та України. Після завершення зустрічі заплановано спілкування політиків з представниками українських та іноземних засобів масової інформації.

Як йдеться на сайті глави держави, шведський гість перебуває в Україні з робочим візитом з 3 по 4 грудня.

У зв'язку з візитом топ-посадовця зі Швеції в Києві можливі тимчасові незначні обмеження дорожнього руху, про що вже повідомили в Управлінні державної охорони України.

Зокрема, рух може бути перекрито в районі вулиць Голосіївського, Дарницького, Дніпровського, Печерського, Подільського, Шевченківського районів, а також на Бориспільському шосе.

Нагадаємо, що запуск програми "Повертайся і залишайся", спрямованої, зокрема, на створення умов для повернення українців з-за кордону, яку анонсував президент України Володимир Зеленський, викликав ажіотаж в мережі.