RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Рухаємося до миру: Зеленський назвав головні перемоги України на переговорах в Парижі

Президент України Володимир Зеленський підвів підсумки переговорів в "нормандському форматі", які відбулися 9 грудня в Парижі. За словами глави держави, йому вдалося домогтися певних домовленостей, які допоможуть в русі на шляху до миру в країні.

Так, на своїй сторінці в Facebook глава держави окреслив головні "перемоги", які йому вдалося привезти з Парижа.

"Обмін полоненими до кінця року за формулою "всіх на всіх", повне припинення вогню, яке повинно почати діяти до кінця року, узгодження до березня 2020 трьох нових ділянок фронту, на яких буде проведено розведення військ, розширення мандата СММ ОБСЄ, яка зможе проводити моніторинг цілодобово, розвиток нових пунктів пропуску через лінію розмежування", - уточнив Зеленський.

При цьому він зазначив, що не переходив за "червоні лінії" під час переговорів, а також не погодився на вимогу Путіна, яка була закріплена Петром Порошенком в мінських угодах, про проведення виборів на Донбасі.

"Це означає, що ми продовжуємо рухатися до повного припинення вогню, повернення територій та миру для України. Малими, але впевненими кроками", - написав він.

Детальніше про переговори в Парижі і про головні виклики для України, читайте в матеріалі "Апострофа": Ні капітуляції: чого ми чекаємо від Зеленського в Парижі.