RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

СБУ хоче нових повноважень: ексклюзивні подробиці про розгляд Радою законопроектів про розвідку

У четвер, 12 грудня, Верховна Рада України проголосувала за передачу на доопрацювання до першого читання законопроектів про розвідку і Службу зовнішньої розвідки.

Результати голосування опубліковані на сайті парламенту.

За відповідні рішення проголосували відповідно 336 і 340 народних депутатів. Законопроекти визначають основні аспекти діяльності розвідувального співтовариства, а також їх структуру.

Як розповів "Апострофу" секретар комітету, народний депутат Роман Костенко (Голос), в комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки Верховної Ради прогнозують, що допрацьовані тексти законопроектів про розвідку і Службу зовнішньої розвідки будуть готові до березня 2020 року.

"У комітету виникли питання і зауваження щодо запропонованих ініціатив. Є зауваження у науково-експертного управління. Наприклад, СБУ хоче функції розвідки, а розвідка - отримати контррозвідку, яка у СБУ. Багато роботи, в комітеті створено робочу групу з їх доопрацювання. Це президентські законопроекти, тому в сесійній залі було проголосовано відправити їх на доопрацювання. Думаю, в першому семестрі 2020 року ми зможемо представити остаточний варіант", - сказав він "Апострофу".

Як повідомляв "Апостроф", новий законопроект про "особливий статус" для окупованих територій Донбасу в парламенті почнуть розробляти після березня 2020 року.