RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Росія більше не загроза: мережі схвилювали дані про ліквідацію важливого відділу в МЗС

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко нібито ліквідував департамент в МЗС, який займався протидією загрозам з боку Росії.

Про це в своєму Telegram повідомляє політолог Андрій Смолій.

За інформацією Смолія, на зміну йому буде працювати звичайний відділ РФ з вивчення територіальних питань. В даному випадку слід підкреслити, що зміни стосуються не тільки назви департаменту, змінюється вся суть його роботи. Фактично розпадається вся координаційна робота з вироблення ефективної протидії Росії.

"Загрози РФ немає. Це вписується в загальну нову політику влади Зеленського. РФ друг, партнер, мір, дружба, поступки та "просто перестати стріляти". Буквально все що стосується протидії РФ — масово ліквідовується. Всі структури. Всі люди, що могли б чітко та одностайно сказати своє слово проти Росії усуваються з посад", - заявив Смолій.

"Абсолютно зникли з порядку денного слова про перемогу, про агресора, про війну, про відповідальність за агресію. Вони вітають одне одного з Новим роком, вони "вирішують" долю беркуту та терористів, вони не бачать різниці між назвами вулиць та національною ідеєю. Далі питання: вони бачать взагалі себе в Україні? Чи існує для них така держава? Чи це лише територію для заробляння грошей на "Папіках" та "кварталах"?" - додав експерт.

Користувачі невдоволені таким рішенням української влади.

Зазначимо, що на офіційному сайті МЗС департамент є, ним керує Андрій Плахотнюк.

Нагадаємо, що 31 грудня президент України Володимир Зеленський поговорив по телефону з главою Росії Володимиром Путіним: обговорювали укладення контракту з транзиту газу і обмін полоненими.