RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Названо одну з головних військових помилок Зеленського

Військовий експерт Олексій Арестович заявив, що президент Володимир Зеленський реалізує стратегію на примирення з Росією, і тому ЗСУ менше стріляють у відповідь на вогонь бойовиків.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

За словами Арестовича, однією з ключових подій 2019 року був "злам" стратегії Петра Порошенка, яку попередній президент вів з питання Донбасу.

"Дуже сильно довернули суспільство на тему прискореного примирення і за рахунок поступок Росії. Це стратегія особисто Зеленського, яку він послідовно реалізує. Всі його виставляють лялькою, маріонеткою, нездатною нічого зробити самостійно. Але це не так - Зеленський послідовно веде стратегію, яка збігається з його цінностями. Інша справа, що ця стратегія виходить з помилкових суджень, але це його не зупиняє", - вважає блогер.

Арестович заявляє, що кадрові перестановки в ЗСУ проводяться з метою поставити на ключові посади людей Зеленського.

"Але цивільні це бачать так - там дозволяють стріляти чи не дозволяють. Стріляти дозволяють, але тепер стрілянину не заохочують. Тобто командир знає, що якщо його підлеглі будуть занадто багато стріляти, він отримає несхвалення на верхніх щаблях командного ланцюжка, а це поступово змінює характер ведення бойових дій. Зараз ми менше відповідаємо на ворожий вогонь. Вперше у вересні 2019 року було зафіксовано, що ми втратили більше, ніж росіяни на тій стороні. За два з половиною роки до цього жодного разу такого не траплялося. Противник завжди втрачав більше", - сказав експерт.

Також Арестович зазначив, що втрати бойовиків нібито були більше, поки не почалася підготовка до зустрічі в Нормандському форматі.

"Це все викликає бродіння в Збройних силах України та на рівні рядового, сержантського, офіцерського складу. Вони не розуміють - Зеленський зрадник чи просто занадто добра людина. Армія не може в такому стані довго перебувати. Їм потрібно розуміти, хто ними командує, хто Верховний головнокомандувач. Тому сильно просіла морально-психологічна складова Збройних сил", - заявив Арестович.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Путіну можна пообрубать руки, але ведеться складна гра - Олексій Арестович.