RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Це неправда: нардеп Новинський спростував звинувачення щодо кнопкодавства в Раді

Народний депутат Верховної Ради України, голова фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський спростував опубліковану в пресі інформацію, про те, що він нібито порушив процедуру голосування в залі парламенту, а точніше проголосував за допомогою кнопки за свого колегу - Мусу Магомедова.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Так він вказав, що заява про нібито порушення депутата була поширена на підставі позиції громадської організації.

"Ряд ЗМІ поширили неправдиву заяву організації "Чесно", що, нібито, я в ході реєстрації депутатів в залі Верховної Ради натискав кнопку за свого колегу Мусу Магомедова. Відповідально заявляю - це неправда", - зауважив депутат.

Також Новинський пояснив, чому порушення з його боку не було і закликав взяти коментар у депутата на чиєму місці він нібито "проголосував".

"На поширеному відео можна помітити, що Муса Магомедов встиг натиснути кнопку самостійно. Це він може підтвердити всім зацікавленим ЗМІ", - додав він.

Нагадаємо, що днями президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України на пленарних засіданнях Верховної Ради" № 404. Він передбачає покарання нардепів за кнопкодавство.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, народний депутат Володимир Кальцев з фракції "Опозиційна платформа - За життя" упродовж дня дев'ять разів порушив процедуру особистого голосування у Верховній Раді.