Зеленський вперше висловився про скандал з Гончаруком: фото

17 січня президент України Володимир Зеленський вперше публічно відреагував на скандал з аудіозаписами, на яких нібито прем'єр-міністр Олексій Гончарук різко висловлюється про главу держави і думає, як його обдурити. На тлі цієї інформації голова уряду подав у відставку.

З цієї нагоди Зеленський зібрав керівників правоохоронних органів і зажадав за 2 тижні знайти тих, хто записав на диктофон розмови на нараді Кабміну і Нацбанку.

Зокрема, на переговорах із Зеленським були присутні глави СБУ, ГБР, Держохорони, МВС і представник НАБУ.

"Вимагаю, щоб за два тижні, як можна швидше ми з вами отримали інформацію - хто вів запис ... Знайти, хто це зробив, і розібратися з цим", - зазначив глава держави.

За словами Зеленського, в ході розслідування потрібно встановити всіх учасників тих засідань.

"У засобах масової інформації було багато фейків про присутність тих чи інших посадових осіб. З'ясувати, чи дійсно всі ці люди були учасниками, чи ні", - додав президент.

Крім того, Зеленський зажадав напрацювати необхідні заходи, щоб подібні інциденти не повторювалися в майбутньому. Президент вважає, що силові відомства повинні технічно забезпечити захист інформації.

"Несанкціоноване прослуховування і фіксування розмов не повинно мати місця в приміщеннях органів державної влади всіх рівнів, адже це питання національної безпеки", - завершив він.

Детальніше про те, чому дії Гончарука свідчать про його бажання залишитися на посаді прем'єр-міністра, читайте в матеріалі "Апострофа": Подав не туди: навіщо Гончарук прогнувся перед Зеленським.