RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Русскій мір" під українським прапором: волонтер назвав дві серйозні помилки Зеленського

Українські експерти не поділяють думку президента України Володимира Зеленського про те, що українцем можна бути незалежно від мови, релігії, культурних переваг, навіть кольору шкіри.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив юрист-міжнародник, волонтер Геннадій Друзенко.

"Тобто українцем можна стати, але не обов'язково їм народитися. І це, я думаю, великий шанс для України. Але це бачення, американське бачення, що американцем стають, а не тільки народжуються, має бути пов'язане з двома речами: однакові правила гри для всіх, тобто верховенство права, і друге - спільне майбутнє, тобто ти можеш сюди приїхати з будь-якої країни, але ця країна дасть тобі шанс, ось як Америка прекрасно це демонструє. але для цього потрібно, як мінімум, закрити справу Шеремета, де верховенством права і не пахне, а пахне "русктим миром", тільки під українським прапором", - зазначив він.

Також експерт розкритикував другий обмін полоненими з бойовиками з ОРДЛО.

"Це милосердя замість правосуддя. Все ж держава тримається, на відміну від церкви, що не на милосердя, а на правосудді. Хіба не можна було довести до кінця справу беркутівців - звинуватити, а потім обміняти? Символічне правосуддя здійснилося б. В юридичному сенсі вина цих людей , які в центрі Києва вбивали, скажімо так, майже мирних протестантів не доведена. Значить, можна вбивати людей в центрі Києва і залишатися невинними", - додав він.

Друзенко також зазначив, що в Україні складно буде навести порядок, доки є справа Шеремета.

"Це репресивна машина - коли у тебе є опричники, а не поліція. Опричники повинні годуватися зі своїх жертв, а жертви - це підприємці. Чим бізнес більш нелегальний, тим краще він годує правоохоронні органи", - сказав він.

Детальніше читайте в матріаале "Апострофа": Світ не входить до порядку денного Путіна, тому є тільки один спосіб боротьби - Геннадій Друзенко