RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Росія ніколи не прийме цей сценарій: названо проблемний момент з спільними патрулями на Донбасі

Росія навряд чи погодиться на спільне патрулювання кордону, оскільки це означає фактичне визнання і легалізація бандформувань.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" розповів співголова ГІ "Права Справа" Дітріх Снєгірьов.

"Закінчу зі спільним патрулюванням. Я поясню, чому не влаштовує і ту сторону. Спільні патрулювання – це, фактично, визнання, легалізація незаконних збройних формувань. З одного боку, Москва наполягає на безпосередніх контактах Києва з Луганськом і Донецьком. І водночас звучать заяви Зеленського, що він ніколи не сяде за стіл перемовин із самопроголошеними республіками. Якщо ти не сідаєш за стіл перемовин, то поясни мені, яким чином будеш формувати ті спільні патрулі? І це вже протиріччя", - у вірний він.

За його словами, Російська Федерація ніколи не прийме цей сценарій, тому що вона наполягає на контактах Києва з Луганськом і Донецьком.

"Уже глухий кут. Чому заяви Зеленського не задовольняють Москву? Зеленський, з одного боку, говорить про можливість спільного патрулювання, з іншого боку – про те, що ніколи не сяде за один стіл переговорів із Луганськом і Донецьком. Москва не розуміє: ви або красиві, або ви розумні. Так само не розуміють самопроголошені республіки, але то й Бог із ними. Не розуміють українці, про що йдеться, про які спільні патрулі", - додає Снєгірьов.

Експерт упевнений, що українці розуміють, що таким чином президент легітимізує учасників незаконних збройних формувань.

"І пояснень з боку ОП - ніяких, тиша, як завжди. Знову відсутність комунікації, тільки дурні заяви пана Пристайка з посиланням на хорватський досвід", - додав він.

Детальніше про це, читайте в матеріалі "Апострофа": Загравання з Путіним призведе до повної втрати суб'єктності України - Дмитро Снєгирьов.