Нардепи отримали особливі "вказівки" напередодні позачергового засідання Ради: скандальні деталі

Журналісти опублікували документ, який перед позачерговим засіданням Верховної Ради нібито отримали нардепи "Слуги народу" від Офісу президента, з "підказками" про те, як необхідно критикувати Кабінет міністрів і силові органи.

Документ опублікувало "НВ".

Щодо перестановок в Кабміні в ньому йдеться про те, що зараз уряду необхідне "потрійне перезавантаження": політичне, структурне і кадрове.

"Ми визнаємо досягнення уряду - зниження інфляції, зниження облікової ставки НБУ, успішні переговори щодо газу, боротьба з тіньовими ринками (зокрема, грального бізнесу). Але ми не можемо і не будемо закривати очі на перекоси і дисбаланси в політиці Кабміну - провальну політику по промисловому виробництву, спад експорту через стійку ревальвацію гривні, низькі обсяги бюджетних надходжень", - йдеться в документі з ОПУ.

Крім того, в документі стверджується, що Кабмін "не має чіткої стратегії, як зупинити падіння промисловості".

Також уряд звинувачують в тому, що не запрацювали належним чином механізми підтримки інвесторів.

"У виборців, з якими ми зустрічаємося, є враження, що політика українського уряду ведеться в інтересах зовнішніх кредиторів країни, а не в інтересах народу. На жаль, ми не маємо достатньо аргументів, які могли б спростувати цю думку", - йдеться в документі .

Крім того, в документі підкреслюється, що серпневе об'єднання міністерств не спрацювало.

"Цілі галузі залишилися або без нагляду держави взагалі - тому що у міністрів просто не доходять руки охопити всю різноманітність діяльності свого відомства", - відзначають автори документа.

Щодо керівників силових відомств депутатам пропонують говорити, що ні Офіс генпрокурора, ні НАБУ "не діють відповідно до запиту суспільства на справедливість".

"Президент неодноразово підкреслював: ніяких "недоторканних" у нього не буде. Незалежно від того, на якій посаді людина працює, скільки вона працювала в команді, наскільки вона близька до Президента. Єдиний критерій - чесність та ефективність. На одну посаду людина не призначається назавжди. На будь-якій посаді чесність і порядність має поєднуватися з професіоналізмом і ефективністю. З тими, хто не готовий відповідати цим критеріям - ми будемо прощатися, не чекаючи кінця повноважень", - наголошується в документі.

Як повідомлялося, раніше з'явилися нові деталі скликання позачергового засідання Ради, яке відбудеться в середу, 4 березня, де можуть розглянути питання обрання нового прем'єр-міністра.

Детальніше про те, хто проходить кастинг на місце Гончарука і у кого найкращі шанси зайняти крісло прем'єр-міністра, читайте в матеріалі "Апострофа": Досвідчений тато замість недбайливого сина: хто стане прем'єр-міністром України замість Гончарука.