RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

"Багатоходівка" в Мінкульті: крісло міністра може отримати людина Ахметова - ЗМІ

У ЗМІ просочилася інформація про те, що на посаду міністра культури України можуть призначити Світлану Долеско, керівника "Центру української культури".

Про це пише "24 канал".

У політичних і експертних колах вже відомо, що розпочато активну кампанію з організації підтримки її кандидатури на посаду міністра серед діячів культури, мистецтва і медійників. При цьому, за інформацією джерел, через сумнівне минуле Долеско незабаром дискредитують як кандидата.

Після цього як альтернативу, яка влаштує всіх, висунуть "апаратника" Мінкульту, колишнього держсекретаря міністерства Ростислава Карандєєва, якого пов'язують з олігархом Рінатом Ахметовим.

Світлана Долеско - дружина співвласника "Чернігівського заводу радіоприладів" ("ЧеЗаРа"), співзасновник "Центру української культури та мистецтва". Як зазначено на сайті центру, основними напрямками його діяльності є проведення виставок, презентацій, творчих вечорів, концертів, майстер-класів тощо.

При цьому Світлана Долеско зі своїм "Центром культури і мистецтва" неодноразово ставала фігурантом гучних скандалів, пов'язаних з будівництвом. Наприклад, у 2007 році фірма "Докас", заснована ТОВ "Центр культури та мистецтва", намагалася побудувати будинок з підземним паркінгом у буферній зоні Софії Київської.

Також Долеско через ТОВ "Центр культури та мистецтва" є співвласником компанії "Київсоцпроект", яку в 2016 році звинуватили в спробі доведення до банкрутства та перепродажу за безцінь київського довгобуду - Республіканської багатопрофільної клінічної лікарні на площі 20 га.

Як відзначають джерела, після тиражування в ЗМІ сумнівної біографії Долеско на її тлі "досвідчений чиновник" Мінкульту Карандєєв виявиться компромісною кандидатурою. Таким чином, Кабінет міністрів України в разі призначення Карандєєва буде в більшості складатися з людей Андрія Єрмака і Ріната Ахметова.