RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Політика

Що відбувається з виплатою лікарняних українцям: влада зробила заяву

За підсумками перших трьох місяців 2020 року, з січня по березень в Фонд соціального страхування було подано заяв-розрахунків на фінансування допомоги по тимчасовій втраті працездатності на суму 2,7 мільярдів гривень.

Про це повідомляє прес-служба фонду.

Кількість лікарняних листів, за якими було подано заяв-розрахунків, склала 968,1 тис.

"Середньоденний розмір допомоги за лікарняними у першому кварталі зріс на 19,3% порівняно з тим же періодом минулого року та склав 315,28 грн проти 264,17 грн у січні–березні 2019-го. Збільшення розміру допомоги пов’язано із зростанням середньої заробітної плати у країні", - йдеться в повідомленні.

У фонді нагадали, що сума виплат у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності залежить від тривалості страхового стажу та визначається виходячи із середньоденної заробітної плати працівника. Цей вид матеріального забезпечення виплачується Фондом соцстрахування починаючи з шостого дня тимчасової непрацездатності та до моменту одужання або встановлення інвалідності (перші п'ять днів фінансуються за рахунок коштів роботодавця).

Як раніше повідомляв "Апостроф", в квітні 2020 року деякі пенсіонери зможуть отримати одноразову допомогу в сумі 1000 грн.